top of page
Search
Writer's pictureHairexpert Loreen

Het verschil tussen dure en goedkope shampoos

Er zijn veel winkels en merken die haarverzorgingsproducten verkopen. Helaas zijn ze niet allemaal even goed als ze adverteren...


Sinds 2004 heb ik veel geleerd over shampoo en vanaf nu wil ik de wereld laten weten waarom shampoo in de supermarkt niet de beste optie is en waarom professionele merken zo duur zijn.


De Supermarkt


Haarverzorgingsproducten die je in de supermarkt koopt, zijn waarschijnlijk niet de beste keuze. Dit komt meestal doordat ze goedkoop worden gemaakt, en we kiezen ze op basis van of ze lekker ruiken of omdat we de manier waarop ze worden geadverteerd leuk vinden. Fabrikanten weten dit natuurlijk en maken vaak gebruik van deze kennis om kopers te misleiden om haarverzorgingsproducten te kopen die hen eigenlijk niet zullen helpen - en hun haar zelfs kunnen uitdrogen.


Bijvoorbeeld, sommige bedrijven zullen duur klinkende ingrediënten op hun verpakking vermelden, terwijl in werkelijkheid, zelfs als ze slechts 0,01% van dit ingrediënt aan het product toevoegen, ze het wettelijk op hun flesje mogen vermelden. Dit maakt het gemakkelijk voor deze bedrijven om hun producten beter te laten lijken dan ze eigenlijk zijn.


Een andere reden waarom je geen haarverzorgingsproducten in de supermarkt zou moeten kopen, is vanwege de schadelijke ingrediënten die vaak in overvloed worden toegevoegd om de prijs laag te houden en te voldoen aan de oorspronkelijke wensen van de kopers, zoals de geur, de hoeveelheid schuim die het produceert en de verpakking. Deze kunnen bevatten:


- Puur detergent, dat eigenlijk hetzelfde is als afwasmiddel en bedoeld is om grote hoeveelheden schuim te creëren en snel schoon te maken. Helaas is detergent te agressief voor ons haar en ontdoet het van al zijn gezonde en natuurlijke oliën.

- Zware siliconen die telkens wanneer je je haar wast, je haar bedekken om het extreme uitdrogen van je haar veroorzaakt door het wasmiddel te verdoezelen. Ze zorgen er ook voor dat je haar platter valt en minder volumineus wordt, ze doen je krullen of golven verliezen, en ze laten je haarschubben open, wat betekent dat je haar onder die laag siliconen, vitale bouwmaterialen verliest en je haar verzwakt raakt.

- Intense parfum dat wordt gebruikt in combinatie met effectieve - maar vaak misleidende - branding om iemand gemakkelijk te overtuigen om het product te kopen.


Cosmeticawinkels


Er zijn verschillende cosmeticawinkels die een breed assortiment aan lichaams- en haarverzorgingsproducten aanbieden, van cosmetisch tot veganistisch. De merken die je hier vindt, besteden echter meestal hun middelen aan onderzoek naar wat het beste is voor algemene huidverzorging in plaats van specifiek voor de zorg van je hoofdhuid.


Als gevolg hiervan verkopen cosmeticawinkels meestal mildere shampoos in vergelijking met de supermarkt, maar het zijn vaak gewoon duurdere versies van supermarktproducten die nog steeds niet bevatten wat je echt nodig hebt voor mooi, gezond haar.


- Bijna allemaal gebruiken ze siliconenvervangers, omdat wordt aangenomen dat siliconen nodig zijn om een glanzende laag rond het haar te creëren, terwijl het haar in feite ingrediënten nodig heeft om de natuurlijke beschermende laag van het haar - de haarschubben genaamd - te sluiten, zodat het haar zal glanzen zonder enige extra laag eraan toegevoegd.


De Apotheek


De haarverzorgingsmerken die bij apotheken te koop zijn, besteden vaak veel tijd aan onderzoek naar gezonde hoofdhuidverzorgingsopties, maar naar mijn professionele mening niet naar de algehele gezondheid van je haar.


Op basis van mijn ervaring met klanten, voelt het haar van iemand die een shampoo uit de apotheek heeft gebruikt vaak zelfs slechter aan dan wanneer ze een shampoo uit de supermarkt zouden hebben gebruikt. Ik vermoed dat dit komt omdat deze merken niet nauw genoeg hebben gekeken naar wat het daadwerkelijke haar en de haarschubben nodig hebben om er niet alleen gezond uit te zien en aan te voelen, maar ook echt gezond te zijn.


Opnieuw worden vaak siliconenvervangers toegevoegd.


Het Kapsalon


Een goede kapper zal een brede kennis hebben van hoofd- en haarproblemen, en welk professioneel product voor elke individuele klant een oplossing kan bieden. Deze professionele merken hebben de tijd en financiële middelen om te onderzoeken welke ingrediënten ons haar echt nodig heeft om zowel sterk als gezond te zijn. Dit betekent dat de eindkoper van het product het onderzoek en de dure ingrediënten achter haarverzorging financiert.


Bijvoorbeeld, bij Nelson Hairteam, waar ik werkte als kapper, hebben we drie verschillende merken in onze salon: een is cosmetisch, een is natuurlijk en de andere is voor mannen (die eigenlijk alleen verschilt van de andere twee vanwege de geur). Binnen deze drie merken hebben we meer dan 30 verschillende shampoos en meer dan 50 verzorgingen, omdat we weten dat elk van onze klanten uniek is, net als hun haar en hun budget.


Al bij al is het kopen van je haarproducten bij een professioneel salon de beste optie als het gaat om het creëren van je eigen gepersonaliseerde haarverzorgingsritueel. Deze merken hebben talloze uren besteed aan elk van hun producten, zodat iedereen met welke behoefte dan ook op het gebied van haarverzorging de perfecte match kan vinden.


Probeer het zelf!


Ben je klaar om het verschil te voelen dat investeren in gezond haar maakt? Praat met een specialist in jouw plaatselijk salon, en nadat ze je hebben laten weten welke producten geschikt voor je zijn, koop dan 1 fles shampoo en 1 fles verzorging.


Een fles van standaardformaat (250 ml/8 fl oz) gaat gemiddeld ongeveer twee en een halve maand mee.

Zodra je je nieuwe haarverzorgingsritueel bent begonnen, zorg er dan voor dat je het proces niet verstoort door andere merken te gebruiken als je de ware effecten van je nieuwe shampoo en verzorging wilt ervaren! Het kan even duren voordat de opgebouwde siliconen van goedkopere shampoos verdwijnen, maar aan het einde van de test kun je zelf beslissen of de investering in mooier en gezonder haar de moeite waard was.


Laat me weten of je dit thuis hebt geprobeerd en wat je ervaring ermee was.


Schrijf nu een recensie en stuur het naar info@howtocareforhair.com.

60 views0 comments
bottom of page